woensdag 17 maart 2010

Artikel over Kids op DutchCowgirls

Eline Kwantes heeft op DutchCowgirls een uitgebreide review geschreven van het vernieuwde kids.kennisnet.nl. We hebben steevast kinderen bij de ontwikkeling van de website betrokken, en ik vind het erg leuk om te lezen dat we volgens Eline op de goede weg zitten. Hier een quote:

"Via een weblog mogen kinderen hun mening geven over de vernieuwde site. Het lijkt alsof er nog niet veel kids hebben gereageerd, maar misschien komt dat nog. In ieder geval fijn dat ze ergens hun mening kwijt kunnen en hierover volledige openheid wordt gegeven. Soms hebben websites de neiging om negatieve reacties te verwijderen, of zijn ze er in ieder geval bang voor. Mijn motto is meestal: reageer liever opbouwend en spreek je dank uit voor het aangeven van verbeteringen. Een website kan altijd beter en iedereen maakt wel eens een fout. Door open en eerlijk te reageren blijven kids langer positief over je platform. Dat heeft Kennisnet goed begrepen.

Hoe reageren de kids nu eigenlijk op de verbeterde site? En is het vooraf getest met kids?
Annemiek zegt hierover: "Het ene kind is teleurgesteld dat het oude portal is verdwenen en de ‘handige linkjes kwijt zijn’. Het andere kind vindt het juist erg mooi en leuk geworden; hij/zij is ook erg blij met de artikelen en de spelletjes en besteedt nu meer tijd op de site. (...) We hebben het allereerste ontwerp voor de kidssite voorgelegd aan een aantal klassen en juffen en meesters. (...) Daarnaast hebben we kinderen continue op de hoogte gehouden via het blog Kids achter de Schermen. Het blog gaan we volgende week vervangen voor een hyve, aangezien de doelgroep hier al veelvuldig aanwezig is. Doel van de hyve is onze doelgroep nog beter te leren kennen en ze in het kader van co-creatie nog meer te betrekken bij de ontwikkeling van de site."

De komende weken worden weer spannend op Kids-gebied. Ik ben een hyve aan het opzetten die de rol van het weblog zal overnemen en er zal een campagne starten. In het artikel op DutchCowgirls wordt daarover al een tipje van de sluier opgelicht.

Lees verder op DutchCowgirls: "Kids site: Kennisnet vernieuwt"

Geen opmerkingen: