zondag 19 april 2009

Aan het werk!

Het is weer heerlijk druk op mijn werk. Hier zijn wat highlights van mijn bezigheden:

Kennisnet Twitter
Ik ben één van de leden van het Kennisnet Twitterteam. Sinds enige tijd is Kennisnet aan het Twitteren geslagen. Volg @Kennisnet of lees meer info erover op http://twitterteam.kennisnet.nl.

Kennisnet Kids
Kids (middenbouw en bovenbouw) gaat een grote verbouwing tegemoet. Sinds dit jaar ben ik één van de Kids-redacteuren en ook bij de verbouwing speel ik een rol. Ik zal onder andere het Kids achter de Schermen-weblog onderhouden (wat hopelijk op 1 mei live gaat). Het gaat echt heel mooi worden, wacht maar af! :)

Webmaker
Ook bij Webmaker ben ik bezig met de voorbereidingen van een verbouwing. De websites (o.a. websitemaker.nl) krijgen een nieuwe, passende stijl toegemeten. Het wordt eens tijd. We zijn nog in de bespreekfase, maar hopelijk kan de vormgever snel aan de slag met een eerste ontwerp.

Presentatie Community's en Sociale Netwerken
Ik heb voor een aantal leerkrachten van het KSU twee presentaties gegeven over community's en sociale netwerken. Ik zal die straks op Slideshare zetten. Ik presenteer niet vaak, dus het was even wennen om weer een PowerPoint in elkaar te draaien en na te denken over wat leerkrachten zouden willen weten. Het was leuk om te doen en de leerkrachten waren ook zeer positief over het 'informatiebombardement' dat ik over ze uit heb gestort. Hopelijk zien ze in dat ze op eenvoudige manier materiaal met elkaar kunnen delen, wat het lesgeven weer wat makkelijker en beter maakt.

Geen opmerkingen: