vrijdag 31 oktober 2008

Websitemaker en Gouden Apenstaart 2008

Ook dit jaar kunnen Websitemakerkids zich via websitemaker.nl opgeven voor De Gouden @penstaart. De Gouden @penstaart wordt jaarlijks uitgereikt aan makers van de beste websites voor kinderen. Er zijn twee categorie├źn: kinderwebsites gemaakt door volwassenen, en kinderwebsites gemaakt door kinderen.

Vorig jaar was het al een succes, met twee goede winnaars: kindertijd.kro.nl en Els met haar brugklaswebsite (gemaakt met Websitemaker). Ik was vorig jaar bij de spannende prijsuitreiking aanwezig (zie hier een verslagje), en het was geweldig om te zien dat een Websitemakersite uiteindelijk won. :) Via goudenapenstaart.nl kunnen kinderen zich trouwens ook opgeven, als ze bijvoorbeeld een site hebben gemaakt met html (en je kunt natuurlijk ook andere sites opgeven, als je die wilt nomineren!).

Vorig jaar hadden we buitengewoon veel mooie Websitemakersites om uit te kiezen, waarvan een aantal direct van de Brugklaswedstrijd afkwamen. Dit jaar hebben we die wedstrijd niet gehouden, dus ik ben benieuwd wat er binnenkomt. Ook dit jaar zullen de Websitemaker Kampioenen me helpen met het uitzoeken van de beste Websitemakersites, die we aan de vakjury van de Gouden Apenstaart zullen voorleggen. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen: