woensdag 11 juni 2008

Kennisnet heeft een Flickr-account

Sinds kort heeft Kennisnet haar eigen Flickr pro-account! Op dit moment staan er alleen foto's op van de Expose Your Talent 2008 finale, maar de bedoeling is om dit verder uit te breiden met foto's van andere evenementen en bijzonderheden. Het is interessant dat de organisatie met deze actie wat meer vrijheden biedt binnen auteursrechten en ik kan dat alleen maar toejuichen.

Ik heb namelijk begrepen dat de keuze voor Flickr deels tot stand is gekomen vanwege de mogelijkheden rond de Creative Commons-licentie ('some rights reserved'). Natuurlijk moeten er wel afspraken gemaakt worden met de fotografen, die hun rechten op de foto's op moeten geven. Waarschijnlijk zal het dus niet gebeuren dat er foto's van voor 2008 op dit account verschijnen.

De 'some rights reserved' licentie houdt het volgende in: je kunt de foto's kopiƫren, verspreiden, doorgeven, en zelfs bewerken; zolang je maar vermelding maakt van de bron, namelijk Kennisnet (je kunt de Nederlandse vertaling van de licentie hier lezen).

Geen opmerkingen: