maandag 29 oktober 2007

Amazon Noir: boek gestolen

I just read that the Amazon Noir book, called "steal this book", has been stolen at an art festival in Basel. It almost happened at DEAF07 too, but honestly, a book with such a title is just a challenge, isn't it?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ik las zojuist het volgende bericht op nos.nl:

Kunstwerk 'steal this book' gejat

Ze hadden er zelf natuurlijk wel een beetje om gevraagd. Op een kunstfestival in het Zwitserse Basel is een onderdeel van een moderne kunstinstallatie gejat. Het boek 'Steal This Book' van Abbie Hoffman is verdwenen uit de expositie.

De installatie was een commentaar op hackers die hele boeken op internet publiceren. De kunstenaars vinden dat diefstal. Het boek, een printje van een illegale versie die op internet stond, lag in een niet afgesloten couveuse.

"Het was natuurlijk niet de bedoeling dat het boek ook ├ęcht gejat werd. We hopen dat de dief het boek nog terug komt brengen", reageerde de kunstenaars.


Ik herinner me dat tijdens het Dutch Electronic Art Festival van dit jaar ook bijna hetzelfde was gebeurd, maar een medewerker wist toen de gast tegen te houden. Die reageerde toen laconiek: "Er stond toch op dat het gestolen moest worden?"

Tja, wat kun je daar tegenin brengen...

Geen opmerkingen: